end

Cauta oferte dupa buget

1 euro = 4.4171 Leifiltreaza dupa pret

bilete de avion

Newsletter
 

Istanbul, Turcia

imagine tara

Istanbul este cel mai mare oras din Turcia cu o populatie de 9 451 000. Este centrul cultural, financiar, industrial si turistic al tarii precum si cel mai mare port. Ankara, capitala, are o populatie de 3 023 000. Izmir, cu o populatie de 2 409 000, este al doilea port al tarii (ca marime) precum si un centru industrial si turistic major. Adana, cu o populatie de 1 294 000, este principalul centru industrial din sud, precum si casa bazei aeriene Incirlik, o facilitate importanta a NATO. Bursa, cu populatia de 1 304 000, este un oras vechi in Anatolia de vest care a servit ca prima capitala a Imperiului Otoman.

Istanbul este singurul oras din lume situat pe doua continente. Este construit pe malurile Bosforului (Istanbul Bogazi), unde apele Marii Negre se unesc cele ale Marii Marmara. Istanbul este un oras destinat sa fie capitala, si a fost capitala a trei imperii care au stapanit lumea. Astazi orasul pastreaza urmele acestor civilizatii trecute, si reprezinta, cu toata splendoarea si misticismul sau, o armonioasa legatura intre Est si Vest, trecut si prezent, antic si modern.

Este unul dintre orasele cu cea mai bogata istorie, cat si unul dintre cele frumoase, incantatoare si vii orase din lume. Are o atmosfera numai a lui, cu stilul sau de viata, oamenii sai, atractiile sale. In Instanbul trebuie sa aveti grija cum va petreceti timpul pentru ca orasul are multe de oferit turistilor de pretutindeni. Vechile palate, moscheile din epoca otomana, bisericile, bazarul si toate celalalte sunt locuri minunate care merita vizitate
Dintre palate amintim Palatul Topkapi construit pe malul Marii Marmara; Palatul Dolmabahce construit la mijlocul secolului 19 de sultanul Abdulmecit I; Palatul Beylerbeyi, construit in secolul 19 de sultanul Abdulaziz din marmura alba; PalateleYildiz si Goksu.
 

imagine oferta

ISTANBUL - COMORI ALE ISLAMULUI, COMORI ALE CRESTINATATII

Turcia, Istanbul, Sejur
4 nopti, Mic dejun

    de la 299 Euro   4 stele
Aviontransport cu avionul vezi detalii ISTANBUL - COMORI ALE ISLAMULUI, COMORI ALE CRESTINATATII
imagine oferta

CITY BREAK ISTANBUL

Turcia, Istanbul, City break
3 nopti, Mic dejun

    de la 297 Euro   3 stele
Aviontransport cu avionul vezi detalii CITY BREAK ISTANBUL